Flitsmeister


Goed nieuws uit Frankrijk:

Flitsmeister, Waze en Coyote niet verboden

Gelukkig komt er niet alleen gele-hesjesnieuws uit Frankrijk, er worden ook dingen niet geblokkeerd in het land. Neem bijvoorbeeld apps als Flitsmeister, Waze en Coyote, die mogen voor flitsers blijven waarschuwen.

Het ministerie van verkeer in Frankrijk was aanvankelijk van plan om autorij-apps als Waze, Coyote en ook Flitsmeister te verbieden om locaties van flitsers en alcoholcontroles te verklikken. In de nieuwste versie van de nieuwe mobiliteitswet (projet de loi mobilité) is het speciaal daarvoor bedachte artikel 24 plotseling verwijderd. 

Artikel 24

De bedoeling van artikel 24 van de loi mobilité was politie en ordehandhavingsdiensten de bevoegdheid te geven om de apps aanwijzingen te geven. Zo zouden ze bijvoorbeeld kunnen verordonneren dat de locatie van een alcoholcontrole voor vier uur onder de pet gehouden moest worden, of een mobiele flitser plotseling van het waarschuwingenlijstje kon verdwijnen. In het geval van een terroristische aanslag zouden roadblocks en checkpoints van de kaart moeten kunnen verdwijnen.

Blijkbaar waren de juridische consequenties van de inbreuk op de vrijheid van nieuwsgaring te groot, want het artikel is compleet verwijderd uit het wetsvoorstel. Fabien Pierlot van Coyote (een Franse variant van Flitsmeister) is verheugd en noemt het een goede ontwikkeling: "Vooral technisch zou het moeilijk geweest zijn om deze informatie te onderdrukken op onze servers."

De  Franse wegen blijven nog steeds vergeven van de flitsers, waardoor de waarschuwingsapps een welkome toevoeging zijn op je rit door Europa. Bonne route.


Voordelen van de app “Flitsmeister"

Nooit meer een boete voor snelheidsovertredingen

Door Flitsmeister te gebruiken maak je een einde aan die vervelende verkeersboetes. We waarschuwen je wanneer je een mobiele flitser of flitspaal nadert of als je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole.

Word gewaarschuwd voor naderende ambulances

Ambulances moeten zo snel en veilig mogelijk op hun bestemming aankomen. Ambulances met de sirene aan sturen via Flitsmeister een signaal wanneer zij achter je rijden zodat je veilig kunt uitwijken.

Ontwijk files en weet waarom je stil staat

In de file staan is nooit leuk. Flitsmeister vertelt je waar de files staan en als het je niet is gelukt om een file te ontwijken, vertellen we je waarom je stil staat en hoe lang het nog duurt.

Vermijd incidenten, ongevallen en stilstaande voertuigen

Om tijdens het rijden jouw veiligheid en die van anderen te vergroten, waarschuwt Flitsmeister je voor allerlei gevaarlijke situaties zoals stilstaande voertuigen, wegwerkzaamheden, obstakels en ongevallen.


🚙  | © Webmasters 2013-2022  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙