Campings in > Italië


Italië, het land waar de citroenen bloeien, is altijd al een land van verlangen geweest voor reizigers van over de hele wereld. Van Goethe tot het heden kwamen intellectuelen van alle rassen hier en vonden hier een geestelijk thuis. Afwisselende landschappen, fascinerende steden, een divers cultureel landschap, het klimaat en niet in de laatste plaats het goede voedsel zorgen ervoor dat elk jaar miljoenen mensen op vakantie gaan in Italië. Het land heeft een oppervlakte van meer dan 300.000 vierkante kilometer en iets meer dan 60 miljoen inwoners, waarvan er ongeveer 3 miljoen in Rome wonen. De Italiaanse flair wordt gekenmerkt door een unieke levenslust, de Dolce Vita. Italië wordt als zeer kindvriendelijk beschouwd en is daarom ideaal voor een familiereis, of het nu lang van tevoren is of als een last minute vakantie. De toevoer van accommodatie is overeenkomstig groot. Vanwege de afstand, en omdat de Alpen het moeilijk maken om met de auto of de trein te reizen, besluiten veel toeristen om met het vliegtuig op vakantie te gaan in Italië.

Een vakantie in Italië belooft een diversiteit als geen ander land. Vooral in de zomer dartelen vakantiegangers op de stranden van de Adriatische Zee. De regio rond het Gardameer, het Lago Maggiore en andere meren te trekken met haar prachtige landschap recreatie zoekers net als wandelaars en sportliefhebbers. Zuid-Tirol, de meest noordelijke regio, nodigt uit tot skiën in de winter, klimmen in de zomer en wandelen in de Dolomieten en elders. Naast badplezier, belooft Toscane opwindende wandelplezierigheden evenals beroemde steden. Over steden gesproken, Rome is op de top van populariteit. De Italiaanse keuken, het Italiaanse ijs en de Italiaanse wijnen zijn tot ver over de grenzen van het land beroemd en kunnen hier op authentieke wijze worden genoten. Overal vindt de reiziger beroemde bezienswaardigheden en vriendelijke, ruimdenkende mensen.

Een vakantie in Italië heeft, naast de typische toeristische attracties, een aantal minder bekende bestemmingen, maar ze zijn zeker een bezoek waard. Het kleine stadje Collodi heeft alles te maken met ‘s werelds meest beroemde houten pop, Pinocchio, en de uitvinder Carlo Collodi. Het speelgoedland Parco Pinocchio maakt plezier voor alle kinderen en jonge volwassenen. In het achterland van Montefeltro liggen kleine dorpjes ingebed in een prachtig heuvelachtig landschap en veel te ontdekken natuur.

Bron: vakantielanden.net

🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙