Achteruitrij Camera's


Achteruitrijden, inhalen, inparkeren of invoegen met een caravan of camper is een soms riskante en/of een gevaarlijke aangelegenheid. Een beperkt zicht bemoeilijkt de situatie. Het is niet ondenkbaar dat hierdoor schade kan ontstaat. Het beperken van schade aan je caravan of camper is natuurlijk erg belangrijk. Het voorkomen van schade aan derden telt natuurlijk ook mee.

Het voorgaande is de voornaamste reden om een achteruitrij camera aan te schaffen.

Let bij het aanschaffen wel op kwaliteit. Een dure camera is niet altijd beter maar er zijn gewoon verschillende soorten systemen. De beeldschermen variëren van klein tot groot en de resoluties, afmeting van de schermen spelen ook een belangrijke rol. Ook de camera’s zijn vanzelfsprekend verschillend, let in ieder geval op dat er nachtzicht op zit en dat de camera een CCD lens heeft. Er zijn twee varianten voor wat betreft een achteruitrij camera systeem: draadloos of bedraad.

Bedraad zegt het al, je zal een draad weg moeten werken binnenin de caravan of camper. Het is wel wat werk om de kabel goed weg te werken, wat bij een camper wat makkelijker te doen is dan bij een caravan; maar met een bedraad systeem is het beeld meestal (iets) beter of zelfs perfect. Het belangrijkste voordeel is vaak dat een bedraad-systeemh storingsvrij werkt en niet wordt gehinderd door, eventuele verstoring door (radio-)signalen onderweg, die de werking soms kan beïnvloeden.

Het draadloze systeem daarentegen is uitermate geschikt voor een caravan. Deze systemen hebben meestal een bereik van zo'n 8 å 10 meter. Indien je een lange caravan hebt kan een verlengkabel uitkomst brengen, waardoor de transmitter naar voren kan worden verplaatst.

Een bijkomend voordeel bij een draadloos systeem kan zijn dat de camera kan worden verwijderd van de caravan om vervolgens, bijvoorbeeld, op een andere caravan of trailer kan worden geplaatst.

De techniek en de ontwikkeling van draadloze systemen staan niet stil; dus te overbruggen afstand (>10 meter) zal wel toenemen en dat geldt ook voor de kwaliteit van het beeld.

🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙