Buiten-Vulnippel voor campers


OVERGENOMEN ARTIKEL / AANKONDIGING

LPG Fix BV ontwikkelt LPG-fles houder met Europese goedkeuring

Brandstof populair onder camperbezitters

Heerle, december 2019 Het aan de pomp vullen van een LPG-fles is in veel landen alleen toegestaan als dit van buitenaf met een vulnippel kan en de fles zodanig aan de carrosserie is bevestigd dat deze als gastank kan word gezien. Voor het op die wijze bevestigen van een LPG-fles is door LPG Fix B.V. uit Heerle (Noord-Brabant) nu een rvs-houder ontwikkeld. Voor deze houder, de LPG Fix, is intussen Europese goedkeuring verkregen. Deze bevestigingswijze is wettelijk verplicht in alle Europese landen. Hierdoor kunnen nu ook de G607 gas-keuring certificaten afgegeven worden. Zo een certificaat is een vereiste op campings en beheerde overnachtingsplaatsen in Duits talige landen (Duisland en Oostenrijk).

Europese richtlijnen schrijven voor dat een van buitenaf te vullen LPG-fles dezelfde G-krachten moet kunnen weerstaan als de brandstoftank van een voertuig. De LPG Fix kan hiertoe op diverse manieren aan de carrosserie worden bevestigd: in veel gevallen zal dit met behulp van een extra bodemplaat gebeuren.

LPG is vooral populair bij mensen die met hun kampeerauto vaak in het buitenland verblijven. Voor propaanflessen bestaat geen Europese standaard: een lege omruilen tegen een volle kan na het passeren van een landsgrens dus meestal niet. LPG is in veel landen wel verkrijgbaar. Daarbij is LPG gemiddeld de helft goedkoper dan propaan.

In Nederland wordt het vullen van een LPG-installatie met vulnippel in een kampeerauto doorgaans nog gedoogd, in vele andere landen van Europa wordt het tot nu toe nog toegestaan, ondanks dat de installatie niet aan de Europese Wetgeving voldoet. 

De LPG Fix is vanaf medio januari 2020 verkrijgbaar voor een prijs van 249 EUR. De houder wordt geleverd met een strip voor bevestiging van de bodemplaat aan het chassis.

Nadere informatie: Corné de Blaaij, telefoon 0165 - 304395.

🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙