Satelliet TV en Wi-Fi1. Satellietontvangst 

Als je ook op de camping in binnen- en buitenland wil genieten van je favoriete TV- of radioprogramma heb je onder meer een satellietontvanger, een schotel en een TV nodig.
Met een goed uitgekiende set kun je je favoriete televisieprogramma's in bijna geheel Europa bekijken!

De keuze van de juiste schotel is erg belangrijk om plezier van je satellietset te hebben. Zie de schotel dan ook niet als het sluitstuk van je begroting! De eerste vraag die je moet beantwoorden, is of je een 'vaste' schotel op het dak van de caravan wilt of een losse set (statief + schotel). 

Het uitrichten van uw schotelantenne (Bron: CanalDigitaal)

Stap 1: Opstellen en controleren van uw ontvangstinstallatie

Stel uw schotelset op zoals u dat gewend bent. Houd er rekening mee dat uw schotel "vrij zicht" moet hebben op het zuiden. 


Plaats de smartcard in uw ontvanger en controleer of u beeld heeft op de zender Eurosport HD - kanaal 28 van de HD zenderlijst. Heeft u geen beeld op Eurosport HD, richt dan de schotel opnieuw uit.

Wanneer u in Nederland op vakantie bent, is de kantelhoek (elevatiehoek) van de schotel 29º. Hoe verder u in het zuiden van Europa bent, des te verder u de schotel achterover dient te kantelen. Stel de beugel achter de schotel af op de elevatiehoek die het dichtst bij uw bestemming ligt.

Voorbeelden kantelhoek SatSchotel


Download eventueel de navolgende PDF-files:

  1. Installatiehandleiding HD startersset met M7 MZ-101
  2. Heruitrichten schotelantenne (standaard instructie)
  3. Heruitrichten TripleSat-schotelantenne

TIP!

Er bestaan handige tools om u te helpen bij het uitrichten van uw satellietset, bijvoorbeeld, via de website van:


Stap 2: Inladen van de zenderlijst

Omdat er regelmatig meerdere zenders van frequentie wijzigen, dient u de zenderlijst in uw ontvanger opnieuw in te laden. 

De satellietontvangers van CanalDigitaal doen dit automatisch (zet de ontvanger met de smartcard op de juiste manier geplaatst even uit en weer aan).

Bij andere typen ontvangers gaat u naar het gebruikersmenu om handmatig de nieuwe zenderlijst in te laden.

Ook zou het kunnen dat uw ontvanger een software-update nodig heeft. In de meeste gevallen merkt u niets van het updaten van de software. De ontvanger laadt de software in, nadat deze circa 5 minuten in stand-by heeft gestaan. Gaat het inladen van de nieuwe software bij uw ontvanger niet automatisch? Raadpleeg dan uw handleiding, de website van uw fabrikant of stel uw vraag bij uw verkooppunt.

Let op! Nadat u de nieuwe zenderlijst heeft ingeladen, stemt u af op de zender Eurosport HD.


Stap 3: Aanvragen heractivatie-signaal via internet, SMS of telefoon

Als u gebruik maakt van de oranje smartcard (Mediaguard3) wordt er automatisch een heractivatiesignaal verstuurd naar uw ontvanger. Laat de smartcard in de ontvanger zitten en laat de televisie afgestemd staan op de zender SBS 6. Binnen het uur heeft u weer beeld.

Maakt u gebruik van een ander type smartcard, vraag dan een heractivatiesignaal aan via deze pagina, per SMS of door te bellen. Zorg ervoor, dat al tijdens het aanvragen van het signaal de smartcard op de juiste manier in uw ontvanger is geplaatst en laat de televisie afgestemd staan op SBS 6. Binnen het uur is uw smartcard geheractiveerd.

Online uw smartcard heractiveren

  1. Selecteer hieronder het juiste type smartcard en vul uw smartcardnummer in.
  2. Vul de beveiligingscode in.
  3. Bevestig met een druk op de knop 'her-activeren'.

Binnen het uur heeft u weer beeld (mits er geen problemen zijn met uw ontvangstinstallatie). Wissel niet van zender, omdat hierdoor de verzending van het heractivatiesignaal verstoord kan worden.

CANAL DIGITAAL - Smartcards - Deze zijn (automatisch) te activeren

Maakt u nog gebruik van een Irdeto-smartcard (hieronder afgebeeld)? Deze smartcards zijn niet meer te heractiveren omdat ze niet meer worden ondersteund door de fabrikant:

IRDETO SMARTCARD - Deze zijn niet meer (automatisch) te activeren


Regel uw smartcardwissel eenvoudig online. Uw persoonlijke aanbod voor het omwisselen van uw Irdeto-smartcard voor een nieuwe Mediaguard3-smartcard vindt u op de pagina CanalDigitaal HD-kaartwissel (opent in nieuw scherm).

Per SMS smartcard heractiveren: stuur met een mobiele telefoon een SMS met daarin uw smartcardnummer, zonder punten of spaties, naar:

  • 06 44 300 300 bij verblijf binnen Nederland (normaal tarief);
  • 0031 6 44 300 300 wanneer u in het buitenland bent (normaal tarief).

Het activatiesignaal wordt direct verzonden nadat we uw SMS-bericht hebben ontvangen.
U ontvangt geen bevestiging.
Houd uw ontvanger op SBS6 totdat u beeld hebt. Dit is meestal binnen een half uur.

Telefonisch uw smartcard heractiveren via de Heractivatielijn:Volg dan bovenstaande procedure en bel vervolgens de CanalDigitaal activatielijn: 035-6477477 (regulier tarief). Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar, ook vanuit het buitenland.

Heractivatie niet gelukt?

Controleer dan uw ontvangstinstallatie. Bij problemen met (de uitrichting van) uw ontvangstinstallatie, biedt het aanvragen van een heractivatiesignaal geen oplossing voor ontvangstproblemen.

Controleer daarom eerst of u beeld ontvangt op de vrij te ontvangen zender BVN, voordat u een (her)activatiesignaal aanvraagt. Wanneer u geen beeld ontvangt op BVN, dient u eerst uw ontvangstinstallatie te controleren en indien nodig uw schotel opnieuw uit te richten.

Bekijk onze 'Veelgestelde vragen' voor oplossingen bij ontvangstproblemen.

Vragen naar aanleiding van het heractiveren van uw recreatieset?
Op werkdagen en op zaterdag belt u vanuit Nederland: 0900 – 9323 ( € 0,15 p/m). Vanuithet buitenland, dan kunt u met een mobiele telefoon, voorzien van nummerherkenning, bellen naar: 0031 35 646 6884 (lokaal tarief).


Handige links:

Klantenservice:


Recreatieset herinstalleren
2. WI-FI

Wat is Wi-Fi?

Wi-Fi definieert twee verschillende topologieën: ad hoc en infrastructuur. In ad-hocmodus communiceert een 802.11-client direct met een andere client. De maximale afstand tussen deze stations is daarmee automatisch begrensd tot het bereik van de beide zenders/ontvangers (afhankelijk van vele factoren, echter meestal ‚maximaal' zo'n 30 meter ). 

In infrastructuurmodus wordt gewerkt met basisstations, in 802.11-termen access point genoemd. De basisstations zijn onderling verbonden door een ethernet-infrastructuur. Mobiele stations kunnen overschakelen van het ene naar het andere access point ('roamen'), zonder de verbinding met het netwerk te verliezen (vergelijk GSM).

Veel campings hebben een slechte ontvangst, daarom kan het nuttig zijn om een buitenantenne te gebruiken. Een aanrader voor de computergebruiker. Voor meer informatie: kijk op Powerwifi

Wilt u meer weten over de mogelijk- en onmogelijkheden van Wi-Fi, kijk dan eens op : wikipedia


Bron: http://www.allesoverdraadloosinternet.nl🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙