Schotel Uitrichten

Previous

Om te kunnen genieten van uw favoriete televisieprogramma’s in het buitenland kunt u een satellietschotel laten plaatsen.

Bij een handmatige schotel zult u zelf de schotel naar de satelliet moeten richten. Dit kan een bijzonder tijdrovend proces zijn. 


Hierbij een handleiding voor het snel en effectief richten van de schotel.

Stap 1

Controleer of uw schotel binnen het zendbereik van de satelliet valt. Dit hangt mede af van de grootte en het vermogen van de schotel. Op de hieronder staande afbeeldingen kunt u zien voor een 60 en een 85 cm schotel waar u bereik heeft met welke satelliet (bij slecht weer kan het signaal zwakker worden en storen).


Stap 2

Stel de juiste hoek in. Houdt er rekening mee dat de satelliet op een vaste positie staat ten opzichte van de evenaar. Dat houdt in de schotel op een zuidelijke locatie schuiner moet staan. Zo is de hoek in Scandinavië ongeveer 15° en in Marokko 50°. Met behulp van een automatische hoekmeter kunt u de hellingshoek digitaal aflezen, daarnaast wordt een overzicht meegeleverd van de hoeken op de verschillende locaties.

Stap 3

Controleer of er geen obstakels (bomen, bergen, e.d.) in zuidwaartse richting staan, die de schotel het zicht ontnemen. Draai vervolgens de schotel richting het zuiden. Na enige tijd ziet u op het scherm het beeld verschijnen (eventueel kan een zogenaamde SatFinder helpen om te zien wanneer het signaal het sterkst is. Let erop dat dit zuidelijk richten van de schotel het nodige geduld vereist.

Let op!

Voor het bekijken van de Nederlandse zenders heeft u een abonnement nodig bij Canal Digital. Periodiek wijzigen zij (meestal zonder aankondiging) de zenderfrequenties. Zolang de schotel ontvangst heeft is dit geen probleem, omdat Canal Digital een signaal meestuurt waarmee uw ontvanger zich automatisch opnieuw instelt. Als de schotel ingeklapt staat dan kan het echter zijn dat uw bepaalde zenders niet meer kunt vinden. Een telefoontje naar Canal Digital is voldoende om de zenderindeling weer correct te krijgen. Ons advies is om voor vertrek de schotel eerst te testen, zodat u op vakantie niet voor verrassingen komt te staan.

Voor informatie over satellietontvangstBron: https://www.zwaansatelliet.nl
🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙