Elddis, Compass, Buccaneer en Xplore

  • Vanuit Consett (County Durham), maakt Elddis zowel toer-caravans als campers. Zij produceert vijf caravanmodellen in de verschillende marktsegmenten. Het eerste en instapmodel is bekend als de Xplore,  met vijf indelingen. Eén met een vast bed, en vier indelingen van twee tot vijf bedden. Avente is de volgende stap omhoog en beschikt over een stijlvolle, sportieve uitstraling, in enkele en dubbele as modellen. Er zijn acht indelingen, variërend van twee tot zes ligplaatsen. Het is niet moeilijk te kiezen voor een model dat bij u past. De Affinity is een hele nieuwe serie van enkele as caravans. Compleet met centrale verwarming door ALDE. Deze lichtgewichtreeks is van alle gemakken voorzien en makkelijk te trekken, tegen een alleszins betaalbare prijs.
  • De Crusader brengt u in het luxe segment van de markt. Eén van de indelingen kan zelfs met lederen bekleding worden geleverd. De serie heeft een centraal verwarmingssysteem dat op gas en/of elektriciteit kan functioneren en beschikt over een volledig uitgerust entertainmentcentrum met ingebouwde Freeview, voor HD televisiebeelden. Alle modellen zijn uitgerust met een alarm- en PIR-systeem (passief infrarood). De interieurverlichting bestaat volledig uit LED-armaturen. 
  • De Buccaneer  staat aan de top van Elddis en beschikt over alle denkbare luxe, die u mag verwachten. Met een aanvangsprijs van £ 25.000,00 ook heel betaalbaar. Met de Rang III-isolatie bent u, in combinatie met het volledig programmeerbare warmwater- en centrale verwarmingssysteem, goed voorbereid op alle weersomstandigheden. De Buccaneer  beschikt ook over een koolmonoxide-alarmunit en een Heki dakluik, dat automatisch sluit als het gaat regenen.


LAATSTE NIEUWS

Erwin Hymer Group verwerft The Explorer Group Ltd., een toonaangevende groep en fabrikant van campers en caravans in het Verenigd Koninkrijk.

Met de aankoop van The Explorer Group versterkt de Erwin Hymer Group z’n positie als grootste familiebedrijf op de Europese markt.

De Erwin Hymer Group, de grootste fabrikant van campers en caravans en de Constantijn Group PLC, een investeringsmaatschappij gevestigd in de buurt van Londen (UK), zijn overeengekomen dat de Erwin Hymer Group 100% van de aandelen van de Explorer Group Ltd. met inbegrip van alle dochterondernemingen, verwerft. De nieuwe naam van het bedrijf is Erwin Hymer Group UK Ltd. 

CEO van Erwin Hymer Group UK Ltd wordt Robert Quine, voorheen Managing Director van The Explorer Group Ltd.

De Explorer Group – Sinds 1964

De Explorer Group is toonaangevend Brits fabrikant van campers en caravans, gevestigd in Consett, in de buurt van Newcastle, Noord-Engeland. Het mid-jaren ’60 opgerichte bedrijf heeft bijna 400 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk. Met de merken Buccaneer, Compass, ELDDIS en Xplore versterkte het caravanbedrijf haar positie in de Britse markt de afgelopen jaren continu. Met een marktaandeel van 11% in de campermarkt en 16% in de caravans is/was The Explorer Group één van drie toonaangevende fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk. De succesvolle introductie van de unieke Solid-bouwwijze leidde tot bijna een verdubbeling van de omzet over de afgelopen vijf jaar.

Het management van de Explorer Group heeft een uitstekende kennis van de Britse markt en is daarom voor de Erwin Hymer Group de ideale partner om de positie in het Verenigd Koninkrijk verder uit te breiden.

Signing-EHG-Explorer-Group


Van links naar rechts: Ludwig Vetter – Business Development EHG, Martin Brandt – CEO EHG, Nigel Prescot – CEO Constantine Group, Jörg Reith Meier – bestuurslid EHG


Erwin Hymer Group verwerft The Explorer Group Ltd.

De Erwin Hymer Group is al vertegenwoordigd met haar merken Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, Hymer, Laika, Niesmann + Bischoff en Sunlight in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe Erwin Hymer Group UK Ltd. biedt een ideale uitvalsbasis om die merken te versterken met een lokale productie. Onder de paraplu van Erwin Hymer Group UK Ltd. zal de verkoop van alle EHG-merken in het Verenigd Koninkrijk worden samengevoegd.

“Met de overname van de Explorer Group, versterken we onze plek in het Verenigd Koninkrijk. Als toonaangevende Europese fabrikant, zien we strategische kansen in de tweede grootste Europese markt van Caravaning. “, verteld Martin Brandt, CEO van Erwin Hymer Group AG & Co. KG . “Ons doel is om voort te bouwen op onze sterke positie in Europa en een wereldwijde leverancier van kwalitatief hoogwaardige campers en caravans worden.”

Over The Explorer Group

De Explorer Group is een toonaangevende fabrikant van campers en caravans in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft circa 400 medewerkers en een omzet van ongeveer € 120.000.000 per jaar. Voor The Explorer Group is eigenaar van de merken Buccaneer, Compass, ELDDIS en Xplore.


🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙